Ateliere culinare cu Muma Codrului

rueda1Muma Codrului este brendul Asociatiei pentru Dezvoltare Comunitara Codru moma, un proiect social pentru pastrarea si promovarea satelor de munte din muntii Codru Moma, prin revalorizarea productiei gospodariilor locali cu retete de bucataria creativa si imbinarea diferitelor traditii culinare cu materiile prime deosebite, obtinute natural in zonele montane.

Dar in spatele brendului sunt oamenii, adica Quim Rueda Pilar, sau spaniolul de la Colesti, dupa cu este cunoscut si George Hotopan, doi oameni dedicati care cred in valorile satului romanesc si care vor sa demonstreze ca se poate trai din resursele acestuia. Pentru ziua de sambata, baietii de la Colesti va propun doua ateliere culinare interesante unde veti invata retete noi si de unde veti pleca acasa cu un borcanel cu propria dumneavoastra creatie culinara.

In prima partea a zilei veti invata sa faceti patru pateuri neconservabiile pentru a le folosi in situatii diferite, un pate pentru sandwiciuri la o masa festiva pentru copii, un pate pentru toate zilele, un pate pentru o masa exotica vegetariana si un pate pentru o mrueda2asa speciala.

Al doilea atelier se numeste „Borcane din camara bunicii”. Aici veti invata notiuni de baza pentru a elabora si pastra cu succes borcane de conserve clasice, o muratura, o dulceata, un ketchup si un chutney.

De asemenea, sambata seara Quim Rueda Pilar va invita la o cina traditionala… surpriza! Detalii despre aceasta puteti gasi aici.

i

i

i

i

_______________________________________________________________________

Straita Plina se desfasoara sub egida „Zilele Pădurii Craiului 2016”, parte a proiectului „Pădurea Craiului – un loc mai bun de vizitat, un loc mai bun în care să trăiești”, finanțat în cadrul programului Green Entrepreneurship 2.0, o inițiativă comună a Romanian American Foundation și a Fundației pentru Parteneriat.

logorafsigla-fp

Organizatori: sigla-ov     rosia-final-text-alb-rgb-copyPrimaria Comunei Rosia logo-ecoturism-padurea-craiului     amd-bihor-logo_colorsiglacjcpctb-03consiliul-judetean-bihor2  logo-turism-bihor1-copyxterra

Parteneri media: jurnal-bihorean  sigle_bihon  evenimente-oradea-logo-cu-r-1-2 crisana1   sigla-digi24-oradea    ghidlocal-logo-color  sigla-rt  logo-radio-maria-complete-high-quality    sigla-uzp-bihor-e1456157684662sigla noul BH:Layout 1  color-pe-transparent-01-2  sigla-noua-site