Atelier de zgardane cu Cristina Trip

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zgardana de la gatul fetelor si stolul de la caciula feciorilor sunt ambele ornamente din margele impletite, bogat colorate, decorate cu motive geometrice ce se trag din simbolistica arhaica a satului romanesc si care dau o nota aparte de originalitate portului popular bihorean.

Insiratul de margele e treaba migaloasa, la care nu multa lume se incumeta, dar rosianca Cristina Trip s-a ambitionat inca de mica sa imite podoabele cu care se falesc fetele din sat, dar pe care putina lume le mai face. Cu multa munca, tanara Cristina a reusit sa dibuiasca de una singura mestesugul pe care il practica acum cu mandrie. Si ca dovada ca perseverenta si pasiunea dau roade bune, la doar douazeci de ani ai sai Cristina a avut o colaborare cu designerul vestimentar Anca Miculit din Fort Lauderdale, Florida si are o colectie de ornamente din margele expusa la Muzeul Art Noveau din Oradea.

Noi, cei de la Straita Plina ne mandrim cu faptul ca am avut posibilitatea sa o sprijinim si sa o promovam pe Cristina an de an, in cadrul evenimentului nostru. Si bineinteles ca ea nu va lipsi nici anul acesta! Sambata, 8 octombrie, veti putea sa va „teseti” impreuna cu Cristina Trip propria zgardana sau bratara, folosind o tehnica speciala de lucru speciala, pe un mini gherghef de impletit margele.

Va ateptam cu drag!

i

i

i

i

_______________________________________________________________________

Straita Plina se desfasoara sub egida „Zilele Pădurii Craiului 2016”, parte a proiectului „Pădurea Craiului – un loc mai bun de vizitat, un loc mai bun în care să trăiești”, finanțat în cadrul programului Green Entrepreneurship 2.0, o inițiativă comună a Romanian American Foundation și a Fundației pentru Parteneriat.

logorafsigla-fp

Organizatori: sigla-ov     rosia-final-text-alb-rgb-copyPrimaria Comunei Rosia logo-ecoturism-padurea-craiului     amd-bihor-logo_colorsiglacjcpctb-03consiliul-judetean-bihor2  logo-turism-bihor1-copyxterra

Parteneri media: jurnal-bihorean  sigle_bihon  evenimente-oradea-logo-cu-r-1-2 crisana1   sigla-digi24-oradea    ghidlocal-logo-color  sigla-rt  logo-radio-maria-complete-high-quality    sigla-uzp-bihor-e1456157684662sigla noul BH:Layout 1  color-pe-transparent-01-2  sigla-noua-site

Reclame