Atelier de tehnica micromacrameului cu Andreea Pruncut

13410634_1336384629746633_1188683913_o

” Tehnica folosita in realizarea acestor bijuterii se numeste micro-macrame, micro se refera la faptul ca se foloseste un fir de maxim 1mm, iar macramé vine probabil din limba araba (‘migramah’ – la tesatorii arabi din secolul 13 sau ‘makrama’ – in turca, unde inseamna prosop/ servetel), tehnica fiind folosita inca din antichitate pentru finalizarea anumitor tesaturi prin innodarea lor sau pentru decorarea camilelor si cailor.
13445954_1336384579746638_155579715_o   In realizarea bijuteriilor folosesc ata cerata deoarece este foarte rezistenta si isi pastreaza o perioada indelungata culorile si pietre semipretioase. Tehnica micro-macrame necesita multa rabdare si atentie, pietrele sunt de regula asigurate doar prin noduri,  iar un obiect realizat astfel poate contine sute/mii de noduri si zeci de metri de ata. Ceea ce ma atrage cel mult la aceasta tehnica este faptul ca lucrarile se pot dezvolta pe parcurs dand frau liber imaginatiei.
Avantajul acestor bijuterii textile este faptul  ca ele pot fi purtate atat la o tinuta obisnita de zi cu zi, cat si la tinute elegante.
   Asa isi descrie Andrea Pruncut mestesugul migalos. Cand o vezi lucrand, gandul te duce la claca bunicii, unde muierile satului teseau in jurul sobei cipca de pus in geam sau la lipideu. Doar ca rezultatul muncii Andreei este un exemplu clar cum cele mai vechi mestesuguri pot fi adaptate pentru a crea obiecte in ton cu pretentiile lumii moderne.
   Sunteti gata pentru o provocare? Andreea e pregatita sa va indrume pas cu pas in tehnica sa si sa va ajute sa va creati propria bijuterie micromacrame, evident, sambata 8 octombrie, la Straita Plina si Zilele Padurii Craiului.

i

i

i

i

_______________________________________________________________________

Straita Plina se desfasoara sub egida „Zilele Pădurii Craiului 2016”, parte a proiectului „Pădurea Craiului – un loc mai bun de vizitat, un loc mai bun în care să trăiești”, finanțat în cadrul programului Green Entrepreneurship 2.0, o inițiativă comună a Romanian American Foundation și a Fundației pentru Parteneriat.

logorafsigla-fp

Organizatori: sigla-ov     rosia-final-text-alb-rgb-copyPrimaria Comunei Rosia logo-ecoturism-padurea-craiului     amd-bihor-logo_colorsiglacjcpctb-03consiliul-judetean-bihor2  logo-turism-bihor1-copyxterra

Parteneri media: jurnal-bihorean  sigle_bihon  evenimente-oradea-logo-cu-r-1-2 crisana1   sigla-digi24-oradea    ghidlocal-logo-color  sigla-rt  logo-radio-maria-complete-high-quality    sigla-uzp-bihor-e1456157684662sigla noul BH:Layout 1  color-pe-transparent-01-2  sigla-noua-site

Reclame